Η καλύβα του Παππού: 27 Αυγ 2007

27 Αυγ 2007


Δεν πρόκειται να αναλώθώ σε εικοτολογίες περί "Ξένων κέντρων", "πρακτόρων της Τουρκίας" και άλλα τέτοια. Η πρωτοφανής τραγωδία θα πρέπει να γίνει αιτία να κινητοποιηθούμε όλοι για να προστατεύσουμε ό,τι έχει απομείνει.
Και να συνειδητοποιήσουμε πως ο εχθρός δεν είναι μόνο εξωτερικός, δεν είναι μόνο τα τραγικά ελλειμματικά και φρικτωδώς κακομαθημένα κωλόπαιδα που το παίζουν αντιεξουσιαστές -α λα οικογένεια Ξηρού- και ξεσπάνε την οργή που έχουν για τη μάνα και τον πατέρα τους σε όποιον βρεθεί μπροστά τους, ή οι όποιοι άλλοι ψυχάκηδες που αποφάσισαν να κάψουν τον τόπο.

Εχθρός είναι και η αδιαφορία, η δική μου κι η δική σου.

Εχθρος είναι η ανοχή απέναντι στον εξώφθαλμο αμοραλισμό, τον κραυγαλέο κυνισμό των πολιτευτάκηδων και των άνκορμεν των καναλιών, που σπέυδουν να κεφαλαιοποιήσουν την καμμένη γη και τους απανθρακωμένους ανθρώπους. Αμοραλισμός και κτηνώδης κυνισμός, που ταιριάζουν σε αλήτες του κοινού ποινικού δικαίου.
Δεν έχω σκοπό να υπερασπιστώ την κυβέρνηση και είμαι απολύτως βέβαιος πως πολλά από τα στελέχη της, αν βρίσκονταν τώρα στην αντιπολίτευση, θα έκαναν τα ίδια - πιθανώς και χειρότερα.
Αλλά αγανακτώ ακούγοντας τον θλιβερό Παπανδρέου να λέει πως "...υπάρχουν εθνικές ευθύνες, για τις οποίες πρέπει να μιλήσουν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν".
Δηλαδή, κύριε Παπανδρέου, παρακινείτε τον κόσμο σε εξέγερση; Περί αυτού πρόκειται; Κανένα όριο, πια;
Και τα άλλα θλιβερά ανθρωπάκια, πολιτικοί και δημοσιογραφίσκοι με βλέψεις προς την εξουσία, να αναλώνονται σε ακατάσχετα κατηγορητήρια και ανηλεή μπουρδολογία.


Φαίνεται πως αυτός ο τόπος ήταν πολύ καλός, πολύ ωραίος για μας. Δεν τον αξίζαμε.