Η καλύβα του Παππού: Διονυσίου Αρεοπαγίτου, update

6 Αυγ 2007

Διονυσίου Αρεοπαγίτου, update

Είπε ο επί δεκαετία υπουργός Πολιτισμού του Φρανσουά Μιτεράν και ιστορική μορφή του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Τζακ Λανγκ, στη χθεσινή "Καθημερινή":

"(...) Σήμερα περπατούσα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και μπόρεσα με ευχαρίστηση να διαπιστώσω ότι οι εργασίες αποκατάστασης αναδεικνύουν την πολύτιμη αυτή κληρονομιά. Η πεζοδρόμηση της περιμετρικής οδού της Ακρόπολης έχει δώσει καινούργια γοητεία σε αυτό το μέρος που είναι μοναδικό στον κόσμο. Τη διάθεσή μου χάλασε η πληροφορία ότι πρόκειται να γκρεμιστούν κτίρια ιστορικής αρχιτεκτονικής αξίας, ιδιαίτερα κοντά στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε σοβαρή απώλεια για την ιστορική συνέχεια της Αθήνας. Δεν μπορείς όταν χτίζεις, και σωστά, μουσεία, να γκρεμίζεις τη ζώσα ιστορία της αρχιτεκτονικής τέχνης. Πιστεύω πως κάποια λύση θα βρεθεί και θα διασωθούν τα ωραία αυτά κτίρια."

3 σχόλια:

elafini είπε...

Και λες τώρα που το είπε και ο κύριος Λανγκ, να ιδρώσει το αυτί τους; πολύ φοβάμαι πως θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και θα έχει εξαφανιστεί...θα έλεγα όπως και όλα τα άλλα που γίνονται στα μουλωχτά, αλλά ούτε κι αυτό ισχύει πλέον..όλα μπροστά στα μάτια μας γίνονται και δεν μπορούμε να αντιδράσουμε...παρ'όλα αυτά, μια ωραία μέρα να έχεις :)

Christophorus είπε...

Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι κι εγώ τόσο αισιόδοξος... Αλλά ελπίζω να έχει κάποια σημασία για τους ιθύνοντες το διεθνές ρεζίλεμα...

Καλημερίζω.

athanasia είπε...

Δίκιο έχει ο άνθρωπος, να δούμε αν θα πιάσει ο λόγος του...