Η καλύβα του Παππού

10 Μαΐ 2012

Γ. Φλωρίδης: Η χώρα είναι στα ζάρια
Για την επόμενη ημέρα των εκλογών και την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει στο ΒΗΜΑ FM ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ
Γ. Φλωρίδης: Η χώρα είναι στα ζάρια

 

Για την επόμενη μέρα των εκλογών και την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο ΒΗΜΑ FM ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠαΣοΚ κ. Γ. Φλωρίδης

«Παρατηρώ δύο συμπεριφορές, δύο πολιτικές τάσεις οι οποίες καθορίζουν το σκηνικό. Από την μια πλευρά προσπαθώ να καταλάβω γιατί οι δυνάμεις που ομνύουν στην ανάγκη να μείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν συγκροτούν κυβέρνηση. Κι εννοώ τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και της ΔΗΜ. ΑΡ. Ακούω διάφορα προσχήματα, διάφορες λεκτικές κατασκευές και η χώρα είναι στα ζάρια. Τη στιγμή που είναι, κυριολεκτικά, στο χείλος του γκρεμού. Όταν δεν υπάρχει χρόνος για τίποτε πια.

Από την άλλη μεριά παρατηρώ μια, δήθεν, ευρωπαϊκή δύναμη στη πραγματικότητα να θέλει να οδηγήσει την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη, ενώ εμφανίζεται ως ευρωπαϊκή δύναμη. Και το πρόβλημα για μένα είναι ξέρετε, η έκπληξη είναι ότι, οι άλλες δυνάμεις, κυρίως, το ΠΑΣΟΚ, θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ευρωπαϊκή δύναμη. Δηλαδή ότι είναι κόμμα το οποίο πιστεύει ότι θέλει να μείνουμε στην Ευρώπη.

Εάν κ Τσίπρας καταστεί η εκπροσώπηση της χώρας και πει ότι θέλει να κάνει αυτά που λέει (να καταγγείλει το μνημόνιο και να μην επιστρέψει τα χρήματα) ως χώρα, δεν υπάρχει Ευρώπη για να δεχτεί τέτοια χώρα. Καμία Ευρώπη στο κόσμο δεν υπάρχει τέτοια Ευρώπη ούτε καν στα πιο τρελά όνειρα του κ Τσίπρα δεν υπάρχει να την ανεχτεί.

Από τη μια πλευρά οι λεγόμενες ευρωπαϊκές δυνάμεις, ενώ έχουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν συγκροτούν κυβέρνηση. Δηλαδή δεν αναλαμβάνουν τελικά τις ευθύνες τους να συγκροτήσουν κυβέρνηση και προσπαθούν να σώσουν τα κόμματά τους κι όχι τη χώρα.

Κι από την άλλη μεριά έχουμε το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εκπροσωπεί όλη την παρακμή της χώρας, όλο τον παρασιτισμό της χώρας, όλα τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας που την οδήγησαν ίσα με δω, δηλαδή τον κρατισμό, τον παρασιτισμό, τον κρατικό συνδικαλισμό, την υπερχρέωση. Όλες αυτές οι δυνάμεις είναι κρυμμένες εκεί μέσα κάτω από την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλοντας το κομμάτι εκείνο του μνημονίου το οποίο θίγει βάναυσα – είναι αλήθεια αυτό - τον κόσμο της εργασίας στην πραγματικότητα υπερασπίζει και κρύβει το άλλο μεγάλο κομμάτι της σύμβασης που θέλει την αλλαγή του κράτους
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: