Η καλύβα του Παππού: Χριστοδούλου λόγος, "Περί κουσουρίων"

18 Ιαν 2007

Χριστοδούλου λόγος, "Περί κουσουρίων"



«Δεν είναι δυνατόν ο Απόστολος Παύλος να λέει ότι από τη βασιλεία των ουρανών αποκλείονται οι μοιχοί, οι πόρνες και οι αρσενοκοίτες, δεν μπορεί να λέει αυτά ο Απόστολος Παύλος και εμείς να λέμε διαφορετικά για να μη μας παραλάβουν οι δημοσιογράφοι και να μη μας ξεφτιλίζουν στις εκπομπές τους τα βράδια και τα πρωινά».


Τάδε έφη ο Αθηνών Χριστόδουλος.

Χώρια που ο Παύλος μιλά για "πόρνους" και όχι για πόρνες, αν αναρωτηθεί κανείς γιατί επέλεξε να αναφερθεί σε τρία μόνο από τα όσα αναφέρει ο Παύλος, καταλήγει στο ότι όλη αυτή η εστίαση στα σχετικά με τη σεξουαλικότητα, είναι μάλλον μια ύποπτη ιστορία... Ο Παύλος, μεταξύ άλλων, αναφέρει κλέφτες και λοιδορούς - εδώ που τα λέμε, μάλλον κανείς άνθρωπος δεν εξαιρείται από τον κατάλογό του...

Απορία ψάλτου βηξ - γκουχ- γκουχ! Το να μιλάς για "κουσούρι" δεν αποτελεί λοιδορία, όπως λέει και γνωστός μου παπάς;

Γκουχ, και πάλιν ερώ, γκουχ: Μήπως είναι πολύ εξυπηρετικό να θεωρηθεί ως θανάσιμη αμαρτία κάτι που μπορεί κανείς να το διαπράττει κρυφά και με την άνεσή του, όπως είναι τα σαρκικά; Ο πλούτος, για παράδειγμα, δεν μπορεί να κρυφτεί, ούτε η κραυγαλέα αδιαφορία για τον συνάνθρωπο.

Τι να πεις και τι να ομολοήσεις... Πολύ ασχολήθηκα και δεν αξίζει. Το μόνο που ήθελα να πω, με πολύ καημό, είναι πως θα ήταν ευχής έργον αν όλοι αυτοί οι μεγαλόσχημοι κήρυκες της ηθικής είχαν ένα μικρό μόνο μέρος από την πίστη και την ευλάβεια του μακαριστού κυρ-Γιάννη Τσαρούχη.

2 σχόλια:

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

«Έχω γίνει φονιάς, ακούστε Ολοι, για να κλάψετε με συμπάθεια" όσον άφορα τον τρόπο, τον άφησα κατά μέρος λόγω του μάκρους πού θα έπαιρνε ό λόγος. "Εχω όμως αλίμονο γίνει καί μοιχός στην καρδιά καί ομοφυλόφιλος στη διάνοια καί στην προαίρεση. Καί ακόμη, ορκίζομαι αλλά καταπατώ τον όρκο, πλεονέκτης, κλέφτης, ψεύτης, αναιδής και άρπαγας, αλίμονο μου, κακολόγος, μισάδελφος, πολύ φθονερός καί φιλάργυρος, αναίσχυντος και γενικά κάθε άλλη μορφή κακίας έχω διαπράξει. Καί πιστέψτε με, γιατί μιλώ αληθινά καί όχι φανταστικά ή με σοφιστείες»

Δεν βλέπω πουθενά να έγραφε ο Συμεών ο Νεός Θεολόγος… για το τι έλεγε,έκανε ακόμα και στον ίδιο (είναι γνωστό ότι τον κυνήγησαν) ο Πατριάρχης και οι αντιπαλοί του…:))

Για όσα ό ίδιος θεωρούσε ώς κακίες επάνω του...έγραφε;-)

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η οργάνωση που έχει κολλήσει στο σβέρκο του Ελληνισμού, εδώ κι αιώνες δεν θα μας αδειάσει τη γωνία σύντομα. Οι επαγγελματίες της πίστης κάνουν χρυσές δουλειές αλλά δεν φταίνε αυτοί, ευθύνονται τα πρόβατα που τους ακολουθούν, παραμένοντας ακόμα και στην πίστη τους μέρος της μάζας.