Η καλύβα του Παππού: Μπεκετικοί διάλογοι... ή περίπου

22 Μαρ 2007

Μπεκετικοί διάλογοι... ή περίπουΤο Φαγκρί


Εμιλούσα με την φίλην μου Μ... τις προάλλες, απο τηλεφώνου. Πολλά και διάφορα ελέγοντο από αμφοτέρους, εμβριθή, βεβαίως-βεβαίως, κατά το πλείστον. Αμπελοφιλοσοφώντας, λοιπόν, και ενώ απλήστως εφουμάριζα το τσιγαράκι μου, η Μ.... μονολόγησε, με φωνήν σοβαρά και –ως μου φάνηκε- τεθλιμμένη:

-Χτες ήταν το μνημόσυνο του πατέρα μου...

Εμβήκα αίφνης σε mode πένθιμης συζητήσεως˙ εν μέρει ακουσίως και εν μέρει ενσυνειδήτως, προετοιμάστηκα δια να αναλάβω τον παρηγορητικόν μου ρόλον – ρόλον εις τον οποίον έχω διαπρέψει επί έτη συναπτά, ων ουκ έστιν αριθμός, και τον οποίον έχω εντέχνως συνδυάσει με τον πολλαπλώς άχαρον ρόλον του «καληνυχτάκια», για να μην ειπώ μετά κυνισμού, ως λέγουν διάφοροι κακεντρεχείς και χυδαίοι, του «γκομενοφύλακα». (Εις μάτην! Η Ρόδος φανερά, πλην πήδημα γιοκ).

Δια να μην σας τα πολυλογώ, εις την συγκεκριμένην περίπτωσιν λόγος τέτοιος δεν συνέτρεχε, όπερ σημαίνει πως ο ρόλος, τον οποίον προετοιμάστηκα να λάβω, ήτο γνησίως εκείνου, ο οποίος θέτει ευήκοον ους εις την διάθεσιν αγαπητής φίλης.

-Πόσα χρόνια πέρασαν; Ρώτησα

-Δύο.

-Κιόλας! Πώς τρέχει ο χρόνος, μονολόγησα στοχαστικώ τω τρόπω, τεθλιμμένος κατά τι κι εγώ. Κι ενώ ετοιμαζόμουν να συνεχίσω τον παρηγορητικόν μου μονόλογον, διανθίζοντας αυτόν με αποφθέγματα χιλιοειπωμένα, πλην κατάλληλα δια την περίστασιν, του τύπου « Τι είναι ο άνθρωπος....», ή «Ένα τίποτε είμαστε», και ενώ εις το πίσω μέρος του μυαλού μου ήδη ανεσύροντο τα ψαλμικά «Άνθρωπος, ως η χόρτος αι ημέραι αυτού, ωσεί άνθος του αγρού ούτως εξανθήσει», εκείνη συνέχισε:

-Ναι... Και πήγαμε, που λες, σε μια ταβέρνα, μετά την Εκκλησία, και παραγγείλαμε ένα φαγκρί, γύρω στα πεντέμισυ κιλά. Και δώσαμε τρακόσα ευρώ, ρε φίλε, αν είναι δυνατόν!

5 σχόλια:

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Τι λές βρε παιδί μου τριακόσια ευρώ
για ένα φαγκρί...:)

Ο Θεός σε γλυτώνει καημένε μου απο τέτοια φαγκριά, και δεν τόχεις πάρει χαμπάρι!!!

Christophorus είπε...

Χαίρε, άγνωστε -προς το παρόν- Γεώργιε, ή όπως αλλιώς σε λένε.

Καλά είναι και τα φαγκριά και αι τσιπούραι και άπαντα τα οψάρια. Όσον για το Θεό, ας κάμη Αυτός τη δουλειά Του - υποψιάζομαι πως ξεύρει καλύτερα - κι εμείς τη δική μας....

Πάντως, τω όντι από πολλά γλυτώνουμε...

Ανώνυμος είπε...

Το φαγκρί και το κουκλί

Γεια σου Φουι!
Να σου πω εγώ μια τρομερή ιστορία με θανατικά που μου ειπε χτες η μάνα μου.
Ειχανε έρθει λέει κάτι μαστόροι να φτιάξουνε το μπάνιο στο χωριό. Στην ώρα του κολατσιού ακούει η μάνα μου πολύ γέλιο να πέφτει, καθώς βεβαίως πίνανε οι μαστόροι ρακές με τον πατέρα μου. Πάει εκεί και τους βλέπει όλους να κοιτάνε το ταβάνι και να λένε: Ωωωω μπάζα!! Ωωω το κουκλί!!!! και να πεθαίνουνε στα γέλια. Τους λέει τι τρέχει και της λένε την ιστορία...

Ήτονε μια βολά ένας Απεραθίτης πολύ άστσημος που τονε λέανε "το κουκλί". Όντεν ήρθε η ώρα ντου να πεθάνει ήπεσε ανάστσελα τσ΄ είδε το χάρο. Εξάνοιε ντο ταβάνι τζι ήλεε: Ωωωω μπάζα!!!! Ωωω μπάζα που θα τα ρίξουνε απάνω στην ταφόπλακα... Τσαι μετά θα φύουσι τσαι θα πάσι οι αλήτες στον καφενέ τσαι θα πιάσουσι τα κρασόρακα τσαι θα ενούνε τέφι τσαι θα ελούνε με τσι ιστορίες... Τσαι το κουκλί θα ναι με τα χεράκια ντου σταυρωμένα τσαι δε θα μπορεί να κουνηθεί από τσει που κάθεται μες στην κάσα... Ωωωω το κουκλί κάτ΄απ΄τα μπάζα!!!

Είδα το Fountain και σκέφτομαι πολύ το τέλος αφτές τις μέρες..

Christophorus είπε...

Χαίρε, μάτκια μου, καλλά που έκ-καμ-μες και επέρρασες από το κ-καλύβι μου!

Εχάρηκα πολύ πουηύρα το ΄σχόλιο σου, η δε ιστορία καταπληκτική! Ακάμε κι εσύ ένα μπογκ μνε ιστορίες απ' τ' Απεράθου....

Φιλώ σε ...

Christophorus είπε...

H δυλσεξία μου στο αποκροϋμφωμα τζη σήμερις....

Ου γαρ έρχεται μόνον...